Kanerva-kuoro Aleksanterin kirkkopuistossa

Tule mukaan

Tervetuloa iloiseen joukkoomme laulamaan!

Haluatko päästä esiintymään, laulelemaan, harjoittelemaan ja pitämään hauskaa? Tervetuloa Kanerva-kuoroon!

Tällä hetkellä toivomme mukaan nuoria ja keski-ikäisiä laulajia alempiin äänialoihin (tenori ja basso).

Jos etsit mukavaa, antoisaa ja sosiaalista harrastusta, suosittelemme mitäpäs muuta kuin kuorolaulua!

Kevätkaudella 2024 harjoituksemme ovat maanantai-iltaisin klo 17–20 Tammelakeskuksessa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 21 B, käynti sisäpihalta. 

Tervetuloa tutustumaan meihin!  

Äänikohtaisia stemmaharjoituksia pidetään tarpeen mukaan, sekä 1-2 viikonloppuharjoitusta vuodessa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Millaista kokemusta mukaantuloon tarvitaan?

Oletko miettinyt, että olisi mukavaa musisoida yhdessä? Nautitko eri äänien harmoniasta tai etkö tykkää laulaa yksin? Haluatko kehittää musikaalisuuttasi tai päästä esiintymään ja puuhaamaan musiikin parissa?

Kanerva-kuoro Aleksanterin kirkkopuistossa

Kanerva-kuoro ennen Rauhanlaulut-konserttia Aleksanterin kirkkopuistossa. Kuva: Johanna Vehkanen

Kanerva-kuorossa on monenlaisia laulajia; yksillä on paljon musiikkitaustaa ja toisilla kokemusta musiikista lähinnä vain kuuntelijana. Meille voi hyvin tulla vähäiselläkin kokemuksella. Useimmilla ihmisillä on tietämättäänkin ominaisuuksia, jotka tekevät heistä huippukuorolaulajia; joillakin on luontainen rytmitaju, toisilla lähes pettämätön sävelkorva, kolmansilla intoa treenata vähän ylimääräistä. Kuoronjohtajamme järjestää tarpeen mukaan koelaulun, jolla arvioidaan myös sopivaa äänialaa.

Kuoroomme tullessa ei tarvitse osata lukea nuotteja. Kuorolaisistamme osa laulaa ihan suoraan nuoteista, osa käyttää nuotteja jonkin verran tukena ja osa oppii sävelkulut ja rytmit paremmin kuulemalla. Kuorossa nuotinlukutaito myös kehittyy. Kuoronjohtaja voi suositella lähteitä, jos haluaa kehittää omaa nuotinlukutaitoa kuoron ulkopuolella.

Mikä ihme ääniala?

Kanerva-kuoro laulaa neliäänisesti, eli kaikki kuorolaiset eivät laula kappaleen melodiaa yhdessä. Yleensä yksi porukka laulaa kappaleen melodiaa ja muut kolme porukkaa laulavat muita päämelodiaa tukevia sävelkulkuja eli niin sanottuja stemmoja.

Nämä neljä eri porukkaa ovat alimmasta korkeimpaan bassot, tenorit, altot ja sopraanot. Kun tulet kuoroon, sinun ei tarvitse tietää, mikä ääniala sopii sinulle parhaiten. Äänialarajat eivät myöskään ole kiveen hakatut, joten äänialaa voi myös muuttaa äänen muuttuessa tai omien halujen mukaan.

Ensimmäisiin kuoroharjoituksiin tulossa?

Ensimmäisiin kuoroharjoituksiin tullessasi et tarvitse mukaan muuta kuin avoimen mielen. Halutessasi voit ottaa mukaan vesipullon tai pientä purtavaa tauolla nautittavaksi. Harjoituksemme ovat pääsääntöisesti kestoltaan kolme tuntia ja välissä on yksi tauko.

Harjoitusten aikana sekä istutaan että seistään ja tehdään kevyitä kehon- ja äänenavausharjoituksia. Jos sinulla on rajoittunut liikkumiskyky, mitään harjoituksia ei ole pakko tehdä ja koko harjoituksen ajan on myös mahdollista istua. Harjoittelupaikkaamme ja suurimpaan osaan konserttipaikoistamme on esteetön pääsy.

Saat kuoron puolesta nuotit, joita voit harjoituksissa kuljettaa mukana missä tahansa kansiossa tai vastaavassa. Esityksiä varten autamme sinua hankkimaan samanlaisen kansion kuin muilla kuorolaisilla sekä järjestämään yhtenäisen asun.