Yhyresolon ylistys kuvina

Kanerva-kuoron konsertti Yhyresolon ylistys kuultiin Tampereen yliopiston juhlasalissa sunnuntaina 7.5.2017. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi ohjelmistossa oli vain suomalaista musiikkia kansanlauluista kantaesitykseen.

Ohjelmassa oli muun muassa kappaleet Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, Kesäillalla, Kansansävelmä, Oman kullan silmät ja Silmät armaat sinisenharmaat. Kantaesityksenä kuultiin tamperelaissäveltäjä Juhana Mattilan Lemmen loimus -rilokia Arto Juurakon pohjalaismurteella kirjoitettuihin runoihin.

Konsertin solisteina kuultiin legendaarista bassoa Jaakko Ryhästä ja sopraano Linda Urbanskia. Soittimien taitureina mukana olivat Juhana Mattila, piano; Elena Kurgi, harmonikka; Katri Pienipaavola, klarinetti ja Maija Matt, huilu.

Kuvat: Johanna Vehkanen

Kanerva-kuoro ja johtaja Anna Arola

Jaakko Ryhänen Kanerva-kuoron vieraana

Kanervakuorolaisia

Sopraano Linda Urbanski ja pianisti Juhana Mattila Kanerva-kuoron solisteina

Johtaja Anna Arola (vas), Kanerva-kuoro ja Elena Kurgi

Klarinetisti Katri Pienipaavola

Kuoron tenori Atro Kajaste esittää lämpimät kiitokset johtaja Anna Arolalle konsertin jälkeen

Vastaa