Arkistot kuukauden mukaan: elokuu 2018

Tervetuloa kahville, pullalle ja rupattelemaan 3.9. klo 17.00!

Kanerva-kuoron syyskausi avataan rennosti tutustumisen merkeissä. Kutsumme kaikki kuorosta ja laulamisesta kiinnostuneet nauttimaan kanssamme kahvia ja pullaa ja tutustumaan kuorolaisiin ja kuoroon! Voit tulla ihan ilman sitoumuksia katselemaan menoa ja miettimään, olisiko Kanerva-kuoro sinulle sopiva harrastus.

Kahvia ja pullaa Kanerva-kuoron kanssa on tarjolla maanantaina 3.9.2018 klo 17.00 Tammelakeskuksessa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 21 B (käynti sisäpihan puolelta).

Tutustumistuokion jälkeen päivää jatketaan avoimilla harjoituksilla, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita ilman mitään sitoumuksia.

Lue lisää kuoron harjoituksista ja kuoroon liittymisestä Tule mukaan! -sivulta.

Kuorosimulaattori viihdytti Tapahtumien yössä

Kanerva-kuoron itse keksimä ennennäkemätön Kuorosimulaattori oli käytössä ensimmäisen kerran Tampereen Tapahtumien yössä 2018. Kuorosimulaattori oli toiminnassa päivällä Koskikeskuksen keskusaukiolla ja illalla Tampellan Kelloportin alla.

Kanerva-kuoron Kuorosimulaattori Tapahtumien Yössä 2018

Kanervakuorolaisia ja Kuorosimulaattorin testaajia

Noin vartin mittaisessa simulaatiossa pieni ryhmä ihmisiä kerrallaan pääsi testaamaan laulamista yhdessä Kanerva-kuoron aitojen bassojen, tenorien, alttojen ja sopraanojen kanssa. Mitään aiempaa kuorokokemusta tai muita taitoja ei osallistumiseen tarvittu.

Kuorosimulaattori toimi loistavasti. Kelloportin alla väkeä oli välillä hieman liikaakin, mutta suurimmaksi osaksi testaajamäärä oli juuri sopiva. Niin kuorolaisilla kuin testaajillakin oli oikein mukavaa.

Ennennäkemätön Kuorosimulaattori Tapahtumien yössä

Kanerva-kuoro osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tapahtumien yöhön ja ensiesiintyminen tehdään saman tien tyylillä. Silloin nimittäin esitellään ensi kerran kuoron itsensä ideoima ja luoma Kuorosimulaattori.

Kanerva-kuoron Kuorosimulaattori Teatterikesän ohjelmalehtisessä

Kuorosimulaattorissa yksittäinen henkilö tai pieni ryhmä pääsee kokeilemaan kuorolaulua yhdessä Kanerva-kuoron aitojen tenorien, bassojen, alttojen ja sopraanojen kanssa. Simulaattorissa kuka tahansa laulutaustasta riippumatta voi kokeilla sekä melodian että melodiaa tukevan niin kutsutun stemman laulamista. Kynnys on matala: laulukokemusta tai nuotinlukutaitoa ei tarvita.

Toistaiseksi Kuorosimulaattoria on testannut maailmankaikeudessa yksi ainoa ihminen, Sari Itäluoma. ”Tuntuu kuin olisi ollut sisällä kuorossa”, Sari kommentoi ja myönsi, että testi herätti laulua harrastamattomassa ihmisessä kiinnostuksen siemenen kuorolaulua kohtaan.

Tervetuloa testaamaan!

Kuorosimulaattori Tapahtumien yössä:
9.8.2018 klo 12.00 – 13.30 Koskikeskuksen Keskusaukiolla
9.8.2018 klo 18.00 – 19.30 Tampellan Kelloportin alla (noin Kelloportinkatu 1:n kohdalla lähellä Vapriikkia)

Puistokonsertit laulettiin sateessa ja paisteessa

Kanerva-kuoro osallistui tänä vuonna Puistokonsertti-sarjaan kahdella konsertilla. 30.5. konsertoimme Tallipihalla leppeässä auringonpaisteessa iloiselle yleisölle. Tallipiha on aina yhtä mukava paikka esiintyä; siellä on ihan oma idyllinsä eikä murjottavia naamoja ole koskaan.

6.6. Nekalan siirtolapuutarhalla oli yhtä iloista mutta astetta sinnikäämpää yleisöä. Siellä nimittäin jouduimme sateen kouriin. Yleisön edustajat eivät sateesta välittäneet, mutta lainasivat kyllä sateenvarjoa sähköpianon suojaksi, jotta konsertti saatiin jatkumaan.

Nekalalla on kuorollemme erityinen merkitys, sillä siellä on lausuttu kuoron syntysanat.