Kirjoittajan arkistot: Inka Helin

Kesällä 2021 taas harjoituksia

Kanerva-kuoron fyysiset harjoitukset jatkuvat näillä näkymin taas kesällä 2021. Toivomme pääsemämme aloittamaan harjoitukset turvallisemmin ulkona jo toukokuun lopussa ja laulamaan joukolla koko kesän. 🙂

Kanerva – sitkeä ja vaikeasti hävitettävä

”Kanerva on kuivan maan kasvi – sitkeä ja vaikeasti hävitettävä.”

Näin lausuttiin vuonna 1951, kun Kanerva-kuoro sai nykyisen nimensä.

Vuodet 2020 ja 2021 ovat laittaneet kuoron välillä koville, mutta sitkeinä olemme jatkaneet toimintaa rajoitusten puitteissa. Välillä olemme laulaneet maskit tai visiirit kasvoilla, välillä pienemmissä ryhmissä. Toisinaan fyysisesti paikalla, toisinaan tietokoneen välityksellä.

Esityksiä on suunniteltu ja peruttu.

Mutta meillä ei ole aikomustakaan lopettaa näissä merkeissä, vaan nousemme uudestaan. Jäsenkyselyssämme yli 90% kuorolaisista vastasi, että he aikovat jatkaa kuorossa poikkeusolojen loputtua. Nyt kenties loppu jo häämöttää.

Kiitos kaikille kuorolaisille ja kuoron ystäville tuesta näinä aikoina! Jaksetaan vielä hetki ja pidetään huolta!

Kevätkausi 2020 lähti käyntiin!

Kevätkautemme polkaistiin käyntiin maanantaina 13.1. Olemme aloittaneet kevään juhlakonsertin ohjelmiston harjoittelun jo syksyllä emmekä siksi panostaneet nyt kevätkauden osalta erityisesti jäsenhankintaan. Mutta niin vain harjoituksissa oli taas monta uutta ja upeaa tutustujaa!

Erityisen hienoa on, kun kuorolaiset itse tykkäävät olla mukana niin paljon, että rekrytoivat mukaan ystäviään, naapureitaan ja harrastuskavereitaan. Tervetuloa mukaan lämminhenkisiin harkkoihimme!

Joulukuun juhlatunnelmia

Joulukuussa juhlitaan tavallista enemmän myös Kanerva-kuorossa. Joulunodotuksen aloitti kuoron osalta videon tekeminen Pirkanmaan Kuorokeskuksen ja Tampereen Kulttuuripääkaupunkihaun yhteiseen Kuorojen joulukalenteriin. Kanerva-kuoron ystävä ja alan ammattilainen Mikko Silvennoinen kuvasi ja leikkasi videon. Kanerva-kuoron video julkaistaan lauantaina 14.12.2019 ja se on silloin nähtävillä ainakin Kulttuuripääkaupunkihaun Facebookissa, josta se myös jaetaan Kanerva-kuoron Facebookiin.

Mikko Silvennoinen kuvaamassa Kanerva-kuoron joulukalenterivideota

Joulukuussa Kanerva-kuoro on myös esiintynyt kahdesti: ensin 3.12. Tammelakeskuksessa teemalla Lauluja Suomelle ja joululle sekä Tammenlehväkeskuksen itsenäisyysjuhlassa itsenäisyyspäivänä 6.12. Vaikuttavassa tilaisuudessa kuultiin muun muassa Esko Raipian puheenvuoro teatterin tärkeydestä ja apulaispormestari Aleksi Jäntin tuoma kaupungin tervehdys. Kanerva-kuoro esitti muun muassa Finlandia-hymnin.

Kanervakuorolaiset ja yleisö laulavat jouluisia yhteislauluja

Syyskausi käynnistymässä – vielä ehtii hyvin mukaan

Kanerva-kuoron syyskausi 2019 käynnistyi maanantaina 2.9.2019 avoimien ovien, pullan ja mehun parissa. Pulinaa riitti ja uusia tutustujia oli melkein ruuhkaksi asti. Lämmittelyksi laulettiin vähän kaanon-henkistä musiikkia ja sitten jo tapailtiin tulevan 75-vuotiskonsertin kappaleita.

Kiitos kaikille uusille ihmisille, jotka olitte mukana! Ja tervetuloa niille, jotka eivät viimeksi vielä olleet paikalla! Koko syyskuun ja miksei myöhemminkin ehtii kyllä oikein erinomaisesti hypätä kuorojunaan.

Avoimet ovet Kanerva-kuoron harjoituksissa 2.9.2019!

Oletko miettinyt, millaista on laulaa kuorossa tai millainen porukka Kanerva-kuoro on? Saavu nauttimaan mehua ja pullaa ja tutustumaan meihin! Kutsumme kaikki laulamisesta kiinnostuneet avoimien ovien iltaan maanantaina 2.9. klo 17.00 Tammelakeskuksessa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 21 B (käynti sisäpihan puolelta).

Neljä uutta kuorolaista pikkujouluissa 2018

Tutustumistuokion jälkeen iltaa jatketaan avoimilla harjoituksilla, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita ilman mitään sitoumuksia.

Lue lisää Kanerva-kuorossa laulamisesta sivulta Tule mukaan!

Kanerva-kuoro Hämeenpuiston Puistofiestassa!

Vuoden tauon jälkeen Kanerva-kuoro osallituu jälleen Hämeenpuiston Puistofiestaan. Pisteellämme on jo perinteeksi muodostunut musavisa, paljon hauskoja juttukavereita ja mediahuomiotakin saanut Kuorosimulaattori.

Kanervakuorolaisia ja Kuorosimulaattorin testaajia

Kanerva-kuoron ennennäkemätön Kuorosimulaattori Tapahtumien Yössä 2018

Hämeenpuiston Puistofiesta järjestetään Tampereen Hämeenpuistossa sunnuntaina 18.8. klo 11 – 16. Kanerva-kuoron piste on Työväen Teatteria vastapäätä. Olemme paikalla koko päivän ja Kuorosimulaattori järjestetään tasatunnein klo 12, 13, 14 ja 15.

Puistossa nähdään!

Kesäpäivä Kangasalla

Sinikka pyyhkii liikutuksen kyyneltä silmäkulmastaan. Ollaan Jalmarin Koto -palvelutalossa Kangasalla ja Kanerva-kuoro on juuri esittänyt Linsenin ja Topeliuksen rakastetun Kesäpäivä Kangasalla -kappaleen.

Kanervakuorolaisia yllätyspalkintona 75-vuotisjuhlassa

Kanerva-kuoron esitys oli yllätys Sinikalle hänen 75-vuotispäivänään. Sinikan tytär, Tiina Pikkala, voitti Kanerva-kuoron esityksen Tampereen Säveleen liittyvässä Moron hauskassa kilpailussa keväällä.

Tiina ja Kanerva-kuoro suunnittelivat yhdessä äitiä ilahduttavan ohjelman, johon kuuluivat muun muassa rempseä Oman kullan silmät ja Kanerva-kuorolle hiljattain sävelletty Oravan laulu. Esityksen jälkeen Sinikka muisteli itsekin laulaneensa kouluaikoina kuorossa.

Päivänsankari Sinikka kertoo omista kuorokokemuksistaan

Kanerva-kuoro osallistuu seuraavan kerran 75-vuotisjuhlille, kun kuoro itse ensi keväänä täyttää 75 vuotta.

 

Laikunlavalla riitti yleisöä

Montakaan pepunpaikkaa ei ollut vapaana, kun Kanerva-kuoro konsertoi Laikunlavalla 10.6.2019 osana Puistokonserttisarjaa.

Runsaslukuinen yleisö kuuntelemassa Kanerva-kuoroa Laikunlavalla

Ohjelmistossa kuultiin osa kevätkonserttimme Metsä soikoon! – Lauluja puista kappaleista.

Kanerva-kuoron Puistokonsertti Laikunlavalla 10.6.

Muista tulla kuulemaan Kanerva-kuoroa Laikunlavan kuoromaanantaina 10.6.. Kanerva-kuoro aloittaa klo 18.30. Esiintyminen on osa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden Puistokonsertti-sarjaa, jonka koko ohjelma on osoitteessa https://www.puistokonsertit.fi/

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!