Rauhanlaulut ja vuoden 1918 kirjeet koskettivat

”Tärkeintä mitä sodasta voi oppia, on rauha”, kirjoittaa Kanerva-kuoron johtaja Anna Arola Rauhanlaulut-konsertin käsiohjelmassa.

Vuoden 2018 kevätkonsertissaan 6.5.2018 Kanerva-kuoro halusi jollain tavalla ottaa huomioon sadan vuoden takaisen sisällissodan. Asiasta keskusteltiin monin tavoin. Lopulta päädyimme korostamaan rauhaa sen sijaan, että mietittäisiin, kuka on ollut punainen ja kuka valkoinen.

Konserttiin valikoitui monimuotoinen kattaus sotaa ja rauhaa käsitteleviä kappaleita. Kappaleet olivat syntyneet eri puolilla maailmaa, eri aikoina ja erilaisissa olosuhteissa. Rauhantoive kuitenkin yhdisti kaikkia kappaleita.

Kanerva-kuoro Rauhanlaulut-konsertissa

Kanerva-kuoro Rauhanlaulut-konsertissa. Kuva: Johanna Vehkanen

Konsertista muodostui tarkasti harkittu kokonaisuus, jossa kuljettiin sodan melskeen ja kotirintamalle jääneiden ikävän kautta rauhan ylistykseen. Kappaleiden lomassa kuultiin näyttelijä Sanna Majanlahden lukemana nuoren pariskunnan toisilleen kirjoittamia aikalaiskirjeitä vuodelta 1918.

Sanna Majanlahti Kanerva-kuoron konsertissa

Sanna Majanlahti lukee aikalaiskirjeitä vuodelta 1918 Kanerva-kuoron konsertissa. Kuva: Johanna Vehkanen

Rauhanlaulut-konsertin tunnelma oli vahva. Poikkeuksellisesti kuoronjohtaja ei juontanut konserttia vaan kirjeet rytmittivät kappaleiden välejä.

Suuret kiitokset yleisölle!

Vastaa